Welke sport past bij jou?

Sport

Sport is natuurlijk voor iedereen, zowel voor jong als oud, het maakt niet uit. Maar het vinden van de juiste sport is niet altijd even makkelijk. Daarom behandel ik hier een aantal sporten voor jong en oud.

Jong

Voor de jonge mensen die graag willen sporten en geen baat hebben bij een veel voorkomende sport zoals voetbal of basketbal is er ook iets. Klimmen is iets wat al lang bestaat maar niet erg bekend is en zeker niet als sport. Klimmen bied voor veel jongeren een nieuwe uitdaging. Ook is klimmen goed voor het lichaam. Je leert je kracht op nieuwe manieren toe te passen in een klimwand of in de bergen.

 

Oud

Voor de oudere mensen die willen sporten en niet te veel kunnen of willen belasten is er ook iets. Golfen is een van de meest erkende sport over de wereld. Nu zal je denken maar bij golf doe je niet zoveel. Dit is niet het geval. In een potje golf loop je ongeveer 7 kilometer en maak je een paar goede bewegingen. Dit is genoeg beweging voor een jong of oud persoon. Ook is zwemmen een ideale sport voor ouderen. Zwemmen is goed voor de geest en belast de spieren niet zwaar. Dus iedeal voor de ouderen